Despre noi

Airsoft-ul a pasit prima data pe teren romanesc in 2003 cand primul lovit de "virus" dintre noi, Roberto Ianculescu (Sven pentru prieteni), a adus pe filiera italiana primele replici de airsoft in tara. Arsenalul era format din  urmatoarele replici M11-A1 Ingram / KWA, Beretta M9 H.W./ KWA, Glock 26C / KWA, Glock 19 / KWA. De atunci incet dar sigur pasionatii au inceput sa se adune, mai intai in Piatra Neamt, unde a aparut si primul magazin de airsoft din tara sub tutela lui Roberto, si mai apoi si in alte locatii cum ar fi Bucuresti, Iasi, Bacau, Cluj formand comunitati locale sau cluburi de airsoft.

 

In Iasi, parintii airsoft-ului au fost Cobra (prima replica un KJW Beretta M9) si Moldo (MP5), pierduti undeva in negura vremurilor prin 2006, urmati la scurt timp de Grasu, apoi de Qumatru, mai tarziu de Res si apoi si de altii. Inceputul a fost anevoios si membrii noi apareau greu, avand in vedere ca informatiile aveau un traseu mult mai lung si mai incet decat in zilele noastre.

In 2008 a venit un boom in materie de membri noi pentru comunitatea de airsoft din Iasi, definitivandu-se nucleul dur al comunitatii ce avea sa puna bazele dezvoltarii exponentiale a comunitatii in anii urmatori.

Acum in Iasi sunt peste 150 de jucatori de airsoft din care 70-80 sunt activi (adica vin cel putin 1 data pe luna la joc) si o rata de crestere a numarului de membri accelerata.

Pe langa rolul de vehicul de informare al fiecarui membru al comunitatii un aport extrem de consistent in continua dezvoltare a comunitatii din Iasi il au si cele doua poligoane de airsoft din Iasi (unul indoor, si unul outdoor) si magazinele de specialitate care au generat un interes crescut pentru acest domeniu.

 

Primul contact cu airsoft-ul este o experienta puternica. Te cheama un amic, spunand ca vrea sa-ti arate ceva interesant. Nestiind la ce sa te astepti te misti cu pasi grabiti si tematori. Iti pui ochelarii de protectie pe ochi si intri in zona de conflict. Ploua! Razboiul nu se reprogrameaza cand e vreme rea prin urmare combatantii sunt in continua alerta. 3-4 cladiri darapanate pe locatia unei foste gradini zoologice.

Intri in safe zone si observi impartial si uimit derularea miscarilor de trupe. Costum de camuflaj, ghete militare, ochelari profesionali, manusi, vesta, port incarcatoare, statie radio cu casti si microfon extern, replica principala in mana si secundara (pistol) in toc, genunchiere, cotiere, camelbak (vezi dictionar) umplut... Ti se opreste mintea in loc un pic.

 

Dupa ce iti revii te intrebi in gand: "Ce pana mea cu atatea echipamente peste echipamente ce i-ar face invidiosi chiar si cei mai fanatici soldati? Hai sa fim seriosi, fratele meu, ne jucam cu niste bile de plastic totusi..." Daca esti ceva mai neinspirat mai spui si cu voce tare ceva de genul: " Da' ce bei din recipientul ala din spate? Vin fiert?" - inca mai trag ponoasele si in ziua de azi de la Sensey (ex Grasu) pentru replica aia. In fine!

Dupa ce treci peste socul initial, incepi sa intelegi ca fiecare obiect din insiruirea asta are rolul lui si impreuna iti dau plusul care poate sa te transforme intr-un jucator cu adevarat eficient. Pe masura ce intelegi mai bine ingredientele airsoft-ului (natura, miscare, strategie, oameni de calitate) si pe masura ce experimentezi din ce in ce mai mult pasiunea pune stapanire pe tine si iti vine din ce in ce mai greu sa te gandesti la altceva. E pur si simplu viral si se cronicizeaza rapid!

 

De-a lungul anilor airsoft-ul ne-a adus extrem de multe satisfactii si ne dorim sa oferi si noi, fiecare dintre noi, atat cat putem,  ceva din energia si priceperea noastra, pentru ca impreuna sa fim mai buni, impreuna sa fim mai multi, impreuna sa fim mai uniti.

 

Pentru cei mai vechi dintre noi nu e un secret ca doar impreuna putem fi mai puternici si de aceea suntem convinsi ca AirsoftPedia va fi instrumentul care ne poate ajuta in aceasta directie. Pentru cei noi, aveti grija ce va doriti pentru ca s-ar putea sa vi se intample si odata intamplat e aproape imposibil  sa te "devirusezi" !

 

AirsoftPedia - Cavalerii Bilei Rotunde