Tipuri de incarcatoare pentru replici Airsoft

 

Incarcatoarele sunt de obicei copii fidele ale incarcatoarelor reale si sunt facute din materiale asemanatoare, metal stantat sau plasitc dur. Ocazional prezinta insemne si gravuri asemanatoare celor reale. Incarcatoarele pistoalelor sau replicilor pe gaz folosesc un metal mai gros, deoarece trebuie sa reziste la presiunea generata de gazul inmagazinat. Prezinta o valva situata de obicei in partea de jos a incarcatorului pentru a putea fi incarcate. 

Incarcatoarele sunt impartite pe categorii in functie de numarul de bile cu care se pot incarca:

1. Capacitate reala (Real Caps)

Incarcatoarele cu capacitate indentica sau foarte apropiata de incarcatorul armei reale. Astfel un incarcator de M16 va avea 30 de bile fata de 68 cat are incarcatorul low cap care insoteste replica. Bilele sunt impinse din incarcator in replica cu ajutorul unui arc intern care este tensionat in momentul incarcarii cu bile. Incarcarea cu bile se face printr-un dispozitiv specializat numit BB Loader/Speed Loader ce permite introducerea bilelor in incarcator cu o presiune mai mare decat presiunea generata de arcul incarcatorului tensionat.

2. Capacitate mica (Low Caps)

Aceste incarcatoare nu tin mai mult de 100 de bile. Ele sunt folosite de jucatorii interesati de realism. Ele pot fi folosite la toate tipurile de replici. Incarcarea si impingerea bilelor in replica se face pe acelasi principiu cu incarcatoarele de capacitate reala.

3. Capacitate medie (Mid Caps)

Acestea functioneaza la fel ca incarcatoarele cu capacitate reala sau cele cu capacitate mica, numai ca au avantajul mai multor bile (intre 100 - 200). Incarcarea si impingerea bilelor in replica se face pe acelasi principiu cu incarcatoarele de capacitate reala.

4. Capacitate mare ( Hi Caps)

Acest termen se refera la incarcatoarele care au o capacitate foarte mare de incarcare cu bile. Necesita tensionare manuala sau electrica. Amandoua modelele folosesc o rotita dintata care trage bilele dintr-un rezervor si le urca pe un canal in replica. Aceasta rotita este miscata manual sau de un motor electric.
Aceste incarcatore sunt folosite exclusiv la AEG-uri avantajul evident fiind capacitatea mare de bile care este folositor “focului” automat. Dezavantajul este ca pe masura ce se trage este necesara tensionarea periodica a rotitei pentru impingerea bilelor si replica si, de asemenea, ca bilele care sunt libere in incarcator fac zgomot, lucru care poate duce la descoperirea pozitiei jucatorului.

by Mugur

Sursa: www.astb.ro