[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
Review Cyma - CM032SF - AirsoftPedia.ro

Review

 • Cyma - CM032SF
 • Cyma
 • M14
 • CM032SF
 • Plastic ABS, aluminiu, otel
 • 4340 g
 • 945 mm
 • 440 mm
 • Semi,Auto
 • 400 bile, Hi-Cap
 • Reglabil
 • Ver. 7 custom
 • Nu
 • 115 m/s
 • Neinclusa, Depinde de configuratie
 • Replica, Mag Hi-Cap
Plusuri
 • Printre cele mai ieftine clone de M14 EBR
 • Raportul pret/calitate excelent
 • Platforma ideala pentru clasa DMR
 • Se poate folosi la viteze mari fara probleme
 • Incarcatoare standard de M14
 • Greutatea redusa, fata de restul clonelor de EBR, dar mare comparativ cu alte modele de replici
 • Interne compatibile Versiunea 7
Minusuri
 • Precizie slaba in format stoc
 • Gearbox compatibil cu interne Ver.7 dar carcasa si motor cage-ul sunt custom
 • Blocul de prindere a manerului este fixat destul de slab
 • Replica este debalansata, mai grea pe fata
 • Unele finisaje sunt de calitate slaba
 • Motor lung, dar fara bucsa de fixare
Concluzii

CM032SF este un best buy intre replicile de M14 EBR. Este o replica pretabila la upgradeuri de putere si viteza iar camera de hop-up (clona Marui) in confera o precizie foarte buna. Recomandam acest model fanilor clasei DMR. Se pot achizitiona si incarcatoare scurte, reducand greutatea generala a replicii. Putem instala orice accesoriu dorim, replica avand sine de 20 mm pe toate partile.

Exterior

Printre ultimele aparitii sub bine-cunoscutul brand Cyma este si o clona de M14 EBR (MOD1), care vine in 2 variante de culori, pe negru sau pe argintiu. Pana la acest model, pretul pentru replicile pe platforma EBR era destul de mare. Exista si varianta produsa de Kart, dar cu multe probleme tehnice si destul de grea. Replica are in jur de 4,2 kg ceea ce dovedeste ca nu este facuta din “pot metal” cum este cea de la Kart care cantareste in jur de 7-8 kg. Cyma M14 EBR are putin peste jumatate de kilogram in plus fata de un AK cu lemn si metal, ceea ce o face foarte manevrabila la clasa ei. Ca lungime, are intre 95 si 104 cm depinzand de pozitia patului. Este un pic mai grea in fata dar totusi utilizabila in limite normale. Finisajele replicii sunt acceptabile;se pot remarca unele bavuri de turnare.
 

Replica vine cu un buffer tube similar cu cele de pe platformele M4 si patul este unul de tip crane stock in care se pot instala baterii tip dual stick. Putem instala orice pat de M4 pe aceasta replica. Ca si la unele platforme M4, patul are joc pe buffer tube, dar nu impiedica functionalitatea. O alta caracteristica notabila fata de alte clone de EBR este folosirea unui maner (pistol grip) tip M4, care sunt mai confortabile. Se pot instala manere de M4 pe gaz (GBBR) in locul celui stoc, cu sau fara mici modificari. CM032SF (MOD1) vine cu un maner tip HK416, la fel de ingust ca cel real.  MOD1 se refera la patul replicii, in acest caz fiind unul standard M4. Cel clasic cu 2 tije metalice vine sub denumirea de MOD0.

Replica nu duce lipsa de railuri: are 4 railuri (sus, jos si pe laterale). Railul de jos se intinde pana in fata locului unde se introduce incarcatorul. Orice accesoriu se poate instala pe railurile de 20 mm. Sinele laterale si cea de jos pot fi mutate sau poti fi scoate, in caz de nevoie.
 

Pentru a monta optice, avem 4 posibilitati. Pe railul de sus (care poate fi prea in fata pentru unele lunete) putem instala  optice tip Holo Sight. In fata catarii din spate avem unu mini-rail pe care se pot instala optice mici gen Red Dot sau micro T1. Acest mini-rail poate fi folosit si la instalarea lunetelor lungi, cu ajutorul inelelor de inaltare. Se mai poate folosi si montura clasica de M14, ce se instaleaza on partea stanga a corpului.  Replica vine cu o catare tip EBR in fata, iar cea din spate este standard M14. Ambele sunt reglabile.

 

Cyma - CM032SFCyma - CM032SFCyma - CM032SF

 

In spate, avem 2 zone (pe stanga si pe dreapta) unde putem agata cureaua de prindere in timp ce in fata avem un bloc care se poate fi mutat/montat pe ambele parti. Parghia de armare poate fi trasa pana in spate, angrenand bolt cover-ul intr-o miscare rotativa. Apasand butonul de blocare din stanga parghia de armare ramane trasa. Zgomotul de eliberare este placut, similar cu cel real.
Incarcatorul este metalic si de capacitate mare (400 bile). Ca la orice model M14, selectorul de foc este pe partea dreapta si trebuie rotit la 180 grade pentru a schimba de pe semi pe full auto. Piedica se afla in garda de tragaci si la punerea ei nu avem fizic loc sa apasam pe tragaci. Mentionam ca piedica e dubla, nu numai blocheaza ajungerea la tragaci, ci si tragaciul e blocat. Tragaciul de M14 nu este unul dintre cele mai placute, dar are un lucru pozitiv: vei sti exact cand bila pleaca de pe teava.
 

Replica poate fi modificata foarte usor sa traga numai semi, trebuie doar scos selectorul de foc. Acest lucru nu implica desfacerea gearboxului. Teava externa se termina cu  un ascunzator de flama tip Vortex pentru calibru 7.62.

Interior

Gearboxul este asemanator cu versiunea 7, dar nu este compatibil . Cusca motorului este speciala si nu se poate inlocui cu una de versiunea 7. In rest, toate componentele interne ale gearboxului sunt compatibile cu versiunea 7 standard. Intern, replica este dotata standard Cyma, cu piston (un dinte metalic), cap piston si cap cilindru din plastic. Cilindrul cu care vine replica este plin, pretabil pentru  tevi lungi. Nozzle-ul este specific Ver.7 dar poate fi folosit un nozzle de M4 fara probleme. Motorul este unu lung, cu mentiunea ca bucsa de fixare este scoasa. Axul are 2 rulmenti si se fixeaza motor cage. Se poate inlocui cu orice motor lung, dar necesita scoaterea bucsei, implicit scoaterea si reinstalarea pinionulul.

Cyma - CM032SFCyma - CM032SFCyma - CM032SF

Rotile sunt specifice acestei versiuni de gearbox (ver.7), in speta roata centrala (spur gear) are diametru mai mic decat la restul replicilor electrice. Din acest motiv, nu se pot instala seturi de roti normale pentru alte versiuni de gearbox, ci doar cele specifice versiunii 7. Celelalte 2 roti sunt standard si in caz de vreti sa le inlocuiti, atentie la ce ratie folositi. Camera de hop-up este standard M14, din plastic, de calitate destul de slaba. Replica nu vine cu teava de precize iar guma de hop-up este de calitate medie. Daca se doresc performante, recomandam schimbarea tevii interne si a garniturii de hop-up.

Demontarea se face similar cu platformele M14. Teava externa este prinsa un corp de 2 suruburi laterale, iar gearboxul este tinul in partea de jos de blocul cu garda tragaci. Scotand elementele enumerate, scoatem ansamblul gearbox-teava externa/interna integral.

Performanta

Stoc, grupajul si distanta de angajare sunt medii. In general, cumparatorii acestui model de M14, nu o folosesc in format stoc.

Altele

Cyma M14 EBR este una dintre cele mai bune variante de clone de EBR la raport pret/calitate. Se poate obtine o replica foarte precisa si cu range mare daca se aleg upgradeurile atent. Un alt aspect ar fi greutatea replicii, care nu e foarte mare, dar distrubutia greutatii e mai mult spre fata. Daca se doreste, se pot scoate destule piese de pe replica (care sunt doar de aspect) si se poate scade greutatea totala a replicii cu 600-700 grame.

 

by Otto
 
Contributia ta la review aici - optiune activa doar pentru membrii AirsoftPedia.ro.
Acorda o nota acestui review
Rating 9.5/10 (numar de voturi: 4)
9.5