[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
Review KJW - Beretta M9 - AirsoftPedia.ro

Review

 • KJW - Beretta M9
 • KJW
 • Beretta M9
 • Beretta M9
 • Metal, Plastic ABS
 • 885 g
 • 215 mm
 • 131 mm
 • Semi
 • 25 + 1 Bile
 • Reglabil
 • -
 • Da
 • ~100 m/s
 • -
 • Replica, Mag, Cheie Hop-up, Dispozitiv de alimentare cu bile
Plusuri
 • replica este full metal ceea ce ii da o nota de realism si un feeling placut
 • replica suporta orice tip de gaz 
 • viteza de top pentru replici din gama ei
 • finisaje si detalii de calitate
 • capacitate mare de gaz a magaziei
 • pretul replicii este aproape de jumatete fata de replici similare ai altor producatori 
 • functiile de declansare ale tragaciului "single action" si "double action"
Minusuri
 • precizia nu este chiar atuul forte al acestei replici la distante mai mari de 15m
 • unul din minusurile simtite este lipsa marci Beretta
 • pentru unii greutate replicii poate fi considerata un minus
Concluzii

KJW M9 full metal este un sistem de angajare foarte solid, are actiunea blowback foarte reusita, iar puterea ei este mai mult decat decenta. Este un pistol ideal mai ales pentru cei care  agreeaza rolul militarului american. Ca si pret M9 costa undeva la jumatate din pretul unei variante identice de la WA, KSC sau TM. Pentru cei ce prefera realismul si cei carora le place sa poarte o arma "grea" este o replica demna de luat in seama. 

 

Beretta M9 este una dintre cele mai populare pistoale moderne. Conceputa initial în Italia, este acum produs în mai multe tari ale lumii.  Armata SUA a adoptat în mod oficial Beretta M9 (cat si Beretta 92) ca si sistem de angajare secundar in serviciu militar. In ciuda unor controverse asupra adoptarii, precum si unele rapoarte legate de cateva esecuri atat de natura tehnica cat si de fiabilitate, M9 este înca în serviciul armatei americane. Problemele aparute in trecut par sa fi fost eliminate. Acest model de arma are un grup mare de fani atat în randul celor care aplica legea cat si in mediul civil.  

Exterior

Aruncand o privire de ansamblu asupra pistolului, corpul, slide-ul, ghidajul arcului, carcasa, panouri de prindere de pe grip, toate sunt negre. Vopsea acopera bine suprafetele, e bine suflata, oferind sistemului de angajare o nota de calitate. Finisajul metalului este de asemenea foarte bun. Comparativ cu 1911A1 Full Metal KJW finisajul de la M9 este o idee mai bine executat. Piesele ce sunt mai putin netede sunt piese de mici dimensiuni, cum ar fi laturile tragaciului, cocosul si parghia de siguranta, insa aceste lucruri pot fi observate doar cu mare atentie. KJW s-a întrecut pe sine cu modelul M9 Full Metal.

 

Replica este destul de grea, cantareste aproximativ 900g. Replica depaseste in greutate G17 sau KSC USP Compact, fiind aproximativ la fel ca 1911A1 Full Metal KJW. Prima senzatie pe care o ai la atingere este una de raceala datorita constructiei metalice complete. Exceptie fac panourilor de aderenta de pe handgrip (prasele), care sunt din plastic cu model în carouri si un logo KJ (sau ASG dupa caz) in locul logo-ul original Beretta.

 

KJW Beretta M9 heavy KJW Beretta M9 heavyKJW Beretta M9 heavy

 

A doua senzatia pe care o ai atunci cand pui mana pe grip este de arma foarta solida. In momentul in care manevrezi arma se aude un mic zgomot facut de magazie. Acest sunet provine de la micul jocul pe care il are magazia in gripul pistolului, dar acest lucru nu este foarte deranjant. Sentimentul general  pe care-l ai cand tii acest model de arma in mana  este unul de arma grea, solida si foarte sigura.

 

Cei de la  KJW nu au nici o marca inregistrata oficial de Beretta (WA era singurul producator care avea drepturi exclusive de licenta pentru Berettas). Pe partea stanga a replicii exista un numar de serie fara nici un fel de insemnatate "K29598J" sau "KJ35569" pentru cele rebranduite sub marca ASG, iar pe partea dreapta a garzii tragaciului exista 3 simboluri insa nespecificand ceva anume. Panourile de prindere ale grip-ului dispun de logo-uri KJ sau ASG asa cum a fost mentionat mai devreme.

 

Catarile sunt negre cu un punct alb pe catarea din fata, respectiv 2 puncte pe catarea din spate avand scopul de a ajuta in luarea linei de ochire atunci cand lumina este de intesitate mica. Nici una dintre catari nu este detasabila sau reglabila. Siguranta pistolului este pozitionata pe slide in apropierea percutorului, este ambitextra si are cate un punct vopsit in rosu pentru a vedea cand arma este asigurata sau nu.

 

Functia de declansare a tragaciului la  M9 este "single action" si "double action". Atunci cand "cocosul" este nearmat, tragaciul se afla în pozitia "double action", iar cursa tragaciului este una lunga. Atunci cand cocosul este armat, tragaciul se muta la pozitia "single action" si cursa tragaciului  este mult mai scurta oferind posibilitatea de a angaja rapid si succesiv. În timpul tragerii normale, ciocanul este automat armat de actiunea blowback a sistemului de angajare de fiecare data cand se trage cu replica.

 

Butonul de eliberare a magaziei este pe partea stanga a sistemului de angajare si poate fi accesat cu usurinta de catre degetul mare al mainii drepte in cazul in care arma este detinuta de un dreptaci. Magazia cade liber o data ce butonul de eliberare  este apasat. BB-urile poate fi usor încarcate în magazie tragand in jos butonul din capul arcului. In magazie incap 25 BB-uri ordonate in doua coloane. Introducerea magaziei in sistemul de angajare se face usor si insotita de un "clack" placut urechilor.

 

Tragerea cu sistemul de angajare este usoara si lenta, iar in momentul in care magazia se goleste slideul ramane blocat in spate. Parghia de eliberare a slideului poate fi accesata cu usurinta cu degetul mare al mainii drepte, fara necesitatea de a schimba pozitia de prindere a sistemului de angajare, iar acest lucru este foarte util atunci când trebuie schimbata rapid magazia si reluata tragerea, deoarece arma poate sta intreptata in tot acest timp catre tinta angajata.

 

Introducerea magaziei pline si eliberarea slidelui sunt insotite de cate un "clank" metalic  extrem de placut si foarte rar intalnit la armele destinate airsoftului. Pistolul fiind destul de greu, iar toate componentele sale fiind metalice necesita o ungere si o intretinere riguroasa. Blowback-ul este unul foarte reusit si de putere. Eficienta umplerii cu  gaz este una buna, o umple de gaz suporta aproximativ doua magazii de BB (în jurul de 40 - 50 de bile). 

 

Performanta

Pistolul poate fi folosit fara nici un fel de problema asa cum vine in cutie. Viteza este una de top, aproximativ 100m/s. Grupajul este satisfacator la o distanta de angajare de 10 - 12m. Pot fi folosite bile de 0,25g fara nici un fel de problema si un gaz mai puternic, neexistand riscul sa crape slide-ul deoarece pistolul e full metal.

Altele

Inlocuirea gumei de hop-up si a tevii stock cu una de precizie duce la imbunatatirea performantei sistemului de angajare. Ca si tip de gaz poate fi utilizat oricare din variantele comercializate in magazinele de specialitate. Folosirea unui gaz puternic sau chiar a propanului pur nu produce nici un fel de stricaciuni replicii.

 

By SANTA

 

Contributia ta la review aici - optiune activa doar pentru membrii AirsoftPedia.ro.

Acorda o nota acestui review
Rating 10/10 (numar de voturi: 5)
10