[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
DIY Modificare camera hop-up STTS - AirsoftPedia.ro

Fa-o cu mana ta

  • Modificare camera hop-up STTS
Recent aparuta camera pentru Systema (STTS) este o camera de hop ce aduce in esenta doua modificari fata de cea originala:
1. posibilitatea reglarii hopului pe la ejector (ca la AEG)
2. reglarea C-adjusterului in 2 puncte (foarte stabil) fata de un singur punct la cea originala

Problema cu camera asta este una singura: pentru a scadea costurile camera in sine (facuta din aliaj de aluminiu) a fost facuta cu tolerante mari pentru a putea fi folosita atat la PTW cat si la CTW, camerele lor fiind diferite la cote. Din ce stiu eu camera STTS merge perfect pe CTW dar nu chiar asa de perfect pe PTW, cel mai adesea rezultatul fiind bile sparte daca ai noroc sau nozzle rupt daca nu ai. Solutia mea a fost sa folosesc pentru asta 3 lucruri diferite: o camera de 2012 originala, sistemul de reglaj (rotita si cele 2 bolturi) de la STTS si adjuster + guma de la nemti luat de Venin (adjusterul e de inox si guma e groasa) guma pe care am fixat-o in cunoscutul "tack mod".

Etape constructive

1. Modificarea diametrul camerei de Systema de la 17.85mm la 17.00 altfel roata de reglaj nu intra pe camera. Aici trebuie multa grija pentru ca odata cu strunjirea respectiva trebuie eliminat si peste jumatate din umarul camerei in care era data gaura filetata a surubelului de hop. Strunjirea se face exact pana in locul in care incepe cel de-al doilea umar al camerei, cel scurt adica.

2. Saparea santului in care intra garnitura de blocare a rotii de reglaj, are rol doar de fixare a rotii de reglaj pentru a nu putea iesi in afara si sa se piarda bolturile ce regleaza C-adjuster.

3. Gaurirea cu spiral de 3mm (bolturile au 2.95 diametru) a doua gauri: prima se da exact unde se afla gaura surubelului de reglaj al hopului original si a doua se da perfect diametral opus celei dintai.

Asa arata dupa operatiile de mai sus:

Image  Image

4. Remontati hopul asa cum se face de obicei la systema si introduceti ansamblul teava/adjuster in camera de hop.

5. Introduceti cele doua bolturi mici ale STTS cu capetele rotunjite IN SUS si apoi rotita de reglaj dupa care verificati daca rotita sta perfect aliniata pe cei 2 umeri (de data asta identici).

6. Introduceti garnitura de blocaj a rotii de reglaj. Aici trebuie atentie mare pentru ca este foarte subtire si o puteti rupe.

Image

Restul de imagini o arata montata pe replica.

Image  Image  Image
Avantajul pe care eu il credeam doar ca ergonomie (se regleaza hop imediat pe la ejector) s-a dovedit a fi mult mai bun decat ma asteptam eu la precizie. Din cauza ca adjusterul este imposibil de a mai fi miscat fara sa rotesti de rotita (este efectiv intepenit) sistemul a modificat si grupajul in bine (grupaj care la 2012 si asa nu era de lepadat).

Spor la treaba!
by Mugur