[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
DIY Tokyo Marui - Colt 1911 - AirsoftPedia.ro

Fa-o cu mana ta

  • Tokyo Marui - Colt 1911

 

In ultima vreme din ce in ce mai multe pistoale Marui din seria Warrior (Desert, Foliage, Strike, Night)au probleme "la tragaci" care se manifesta asa: cuiul percutor este actionat la 2 apasari de tragaci. La prima se aude un click, iar la a doua declanseaza si bila pleaca. Problema este disconnect lever-ul care nu revine in pozitia corecta dupa o bila trasa. Pentru remedierea acestei probleme exista 2 abordari.

 

Varianta 1

 

Ca si solutie (temporara) trebuie scos sear spring-ul si din cele 3 lamele cea care apasa pe disconnect lever trebuie indoita ceva mai mult pt a apasa mai cu putere. Deasemeni daca spatiul permite, puteti sa lipiti unul sau mai multe straturi de banda in partea de jos a sear spring-ului in asa fel incat sa il impingeti in sus. Pana acum am rezolvat 2 pistoale in felul asta (1911 Strike Warrior si 1911 Night Warrior) si al treilea e pe drum. Ma astept ca problema sa revina pt ca respectiva lamela se va detensiona in timp, motiv pt care solutia permanenta ar fi sa inlocuiti sear spring-ul. 

 

Materiale necesare:
1. Spray siliconic (am folosit abbey)
2. Vaselina de mecanica fina (cea folosita e luata din practiker)
3. Surubelnite in cruce destul de fine si imbusi 
4. Servetele sau ceva de sters si betisoare de urechi sau ceva cu care sa puteti gresa piesele
5. Pacientul numarul 3 Foliage Warrior... evident cu defectul descris mai sus
6. Nelipsitul duct tape
7. Un bisturiu sau cutter in stare buna

 

 

Sa trecem la treaba: 

1. Urmarind cu atentie tutorialul de mai jos, desfaceti lower receiverul piesa cu piesa. Atentie la felul in care scoateti safety-ul (iese doar cu cocosul tras si siguranta ridicata la maxim in sus) si cutia mecanismelor (are un arc care daca l-ati pierdut e belea). Atentie de asemeni si cum scoateti pinii si bucsele de la cocos si sear. Nu sunt simetrice, deci ar fi bine sa tineti minte cum erau pozitionate si pe care parte le-ati scos.

 


 

2. Daca ati urmat corect instructiunile, rezultatul ar trebui sa fie ca in pozele de mai jos. Regasim in poze si arculetele desprea care vorbeam mai sus. Cel elicoidal parca e viu asa ca atentie si cand il luati in mana. E foarte fin, se tensioneaza usor si scapa din mana imediat. Pulverizati abundent ulei siliconic pe fiecare din piese (frame included) apoi stergeti bine cu servetele sau carpa fina.

 

                          Pistolul complet desfacut                                           Arculetele cu pricina                                            Dupa siliconare si curatare


3. Piesa vinovata este cea de mai jos si trebuie actionat asupra partii indicate de sageata. Trebuie retensionata pt a apasa mai bine pe disconnect lever. Atentie cum faceti asta pt ca la sfarsit lamela respectiva trebuie sa aiba o forma curba. Daca a facut unghi, va trebui sa va ganditi la achizitionarea uneia noi.

                               Lamela cu pricina                                                             Inainte                                                                   Dupa 

 

4. Daca fanta din pistol grip in care intra sear spring-ul e destul de larga si va permite, atunci trebuie sa ii faceti un "duct tape mode" pentru ca spring-ul sa urce mai bine pe disconnect lever si sa il impinga mai ferm.

 

              Fanta de care vorbeam

Pentru aplicarea duct tape-ului vom proceda in felul urmator.Puneti o bucata de banda care sa acopere partea din spate si partea de jos. Musai sa acopere partea de jos. Pe spate e pus pt un plus de aderenta. Taiati pe margine cu bisturiul in asa fel incat sa nu ramana banda in afara profilului piesei altfel veti avea dificultati in a fixa piesa la locul ei. Nu rasuciti banda dupa cantul piesei!


    


Inainte sa va apucati de montat testati sa va intre sear springul la locul lui. Daca nu intra, trebuie sa scoateti banda si eventual sa o inlocuiti cu ceva mai subtire. 

5. Gresati fiecare piesa pe partile unde exista frecare cu o pelicula fina de vaselina. Nu puneti prea multa pt ca o sa stranga praf. 

6. Montati totul la loc, bagati gaz si bile si ar trebui sa fie totul ok. Rezultatul ar trebuie sa arate asa:

Varianta 2

 Daca credeti ca pistolul nu trebuie curatat/gresat, exista si varianta scurta care se poate aplica in 5 minute.
- scoateti safety-ul
- scoateti piesa de sub safety-ul secundar (cea care are urechea pt lanyard)
- safety-ul secundar se ridica in sus si cu o surubelnita fina se scoate sear spring-ul
- se retensioneaza lamela cu pricina si se monteaza totul la loc.

 

Spor la treaba!

by Sly