It is currently Thu Apr 16, 2026 8:47 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Acumulatori
PostPosted: Sun Sep 01, 2013 7:56 pm 
Am un M14 cu acumulator de NiMh de 8.4 V. Am fost odata la un joc si mi s-a descarcat bateria si mi-a dat un coleg o baterie. Nu stiu ce fel de baterie era sau de cati volti, dar vreau sa spun ca tragea mult mai rapid ( m14-le meu e lenes tare.. cu bateria pe care o am acum ). Aveti idee ce fel de acumulator ar putea sa fi fost? LiPo? vad aici pe site la cei de la moldova Li-Po de 11.4 V.. oare nu imi sare motorul in sus?
deci chiar nu stiu ce bateria mi-a dat dar tin minte ca am tras multe bile atunci si nu am ramas fara motor.
(mufa de conectare este mica.. mini type cred)

Post subject: Re: Acumulatori
PostPosted: Sun Sep 01, 2013 8:41 pm 
cred ca ti-a dat un LiPo 7.4. LiPo 11.1 e foarte solicitant pentru interne, nu se recomanda decat daca ai interne upgradate foarte bine.

PostPosted: Sun Sep 01, 2013 9:43 pm 
si ar fi mai bun un Lipo de 7.4V decat unu Nimh de 8.4V?.. voltajul asta nu influenteaza cadenta de tir? Nu ar fi oare mai bun unul de 9.6 (daca nu ma insel) NiMh? Sau astea lipo de 7.4 is cele mai folsite? Baietii pe la joc ce folosesc lipo 7.4? Toti au arme rapide.. cand ma prind la cotitura ma umplu de bile :lol: ... iar eu cand trag... pe langa faptu ca fac un zgomot enrom si fug toti ca iepurii.... prima bila e pe langa... a 2-a nu mai apuca sa ajunga ca deja apar scene din matrix.. toti apuca sa se fereasca :geek: ( MAG rulzz :lol: )

Post subject: Acumulatori
PostPosted: Sun Sep 01, 2013 11:18 pm 
Site Admin

Am rezolvat problema cu posibilitate de postare pentru Newly registered users si am mutat topic aici.
Daca mai sunt probleme, va rog sa nu ezitati!
Tks,
Muffy

Profile  

PostPosted: Mon Sep 02, 2013 8:12 am 
LiPo 7.4 sunt cam cele populare. Ai raspuns la tragaci mult mai bun decat la acumulatorii NiMh, iar rata de foc e undeva intre NiMh 8.4 si 9.6. In plus, nu au efect de memorie, poti sa-i incarci oricand fara grija de a-i descarca in prealabil. Iarna de asemenea, sunt mult superiori celor NiMh.

Au si dezavantaje insa. ti-ar trebui un incarcator dedicat (nu folosi pe cei pt NiMh), de preferinta smart (care sa faca balansarea celulelor si sa opreasca incarcarea atunci cand trebuie). Sunt mai periculosi, daca sunt incarcati sau descarcati incorect (sau prea mult), exista pericolul sa ia foc si/sau sa explodeze.

In ce priveste umplutul de bile, e chestie de incepator ;) Un rate of fire mai mare nu va face decat sa-ti goleasca magurile mai repede. Problema nu este lipsa de RoF, ci ca nu angajezi cand si cum trebuie. Multi jucatori cu experienta joaca fie in burst-uri scurte (2-3-4 bile), fie semi only.
Scenele din matrix au legatura mai mult cu zgomotul si viteza bilei, decat cu rate of fire-ul. Daca tragi la 50-60m cu 100m/s, tinta se va feri foarte bine si de 20 de bile, nu doar de 2.

PostPosted: Mon Sep 02, 2013 1:23 pm 
Da pai oricum vreau sa imi iau pe viitor un m4 m15 m16 .. ceva de genu ca se gasesc piese de schimb foarte usor.. dar asta o mai tin ceva timp si vreau sa ma bucur totusi de joc. Inseamna ca ar fi mai oke un NiMh de 9.6... ca si alimentatoarele is un pic mai ieftine.. ca alea pt lipo costa ceva si nu de alta dar nu isi are rostul... plus ca mai e si bomba :lol: .
Da.. unii jucatori joaca cu burst dar avand in vedere prin ce a trecut pusca asta... ma mir ca mai e intreaga.. noroc de Maximal ca a pus-o un pic pe picioare ca era jale... am pus o poza mai jos... sper sa se vada.
Am desfacut-o toata.. de ce?.. nu ma intreba ca nu stiu :lol: .. lipsa de ocupatie... cand nu ai ce face iti face de lucru. si de asta zic ca prima bila nu prea se duce unde trebuie ca numai eu stiu ce am facut cu camera de aer, hop up-ul, teava de precizie :oops: :oops: .. imi curgea siliconu prin patul pustii cand statea in picioare... :mrgreen:
macar m-am invatat minte, urmatoarea nu o mai mesteresc eu acasa.

Attachments:
IMG_0904.jpg
IMG_0904.jpg [ 77.82 KiB | Viewed 10046 times ]

PostPosted: Mon Sep 02, 2013 8:18 pm 
Site Admin

Daca mai ai probleme cu ea poti sa iei legatura cu Otto si te mai ajuta el pe partea tehnica. Avem unul dintre cei mai buni (daca nu chiar cel mai bun) tehnicieni airsoft din tara in Iasi, e pacat sa stam cu replici stricate chiar noi.
Succes!

Profile  

PostPosted: Tue Sep 03, 2013 12:23 am 
Ms pt sfat Muffy - voi tine cont cu siguranta :D

PostPosted: Fri Sep 06, 2013 4:34 pm 
LiPo vs NiMh

Pro
LiPo au rata de descarcare mult mai mare fata de NiMh , asta rezultand in raspuns mai bun la tragaci.
Un LiPo de 7.4 are 8.4 V cand este full incarcat si de aici roful foarte in regula.
LiPo merge si pe frig vs NiMh care incepe sa tuseasca.
LiPo este mai ieftin decat un NiMh si are capacitate mai mare.
LiPo nu are efect de memorie , poate fi incarcat fara sa fie formatat , poate fi stocat fara consumator pe perioada mai lunga ( 6 luni fara probleme) etc
LiPo este mult mai compact decat NiMh. La aceeasi dimensiune LiPo are amperaj mult mai mare.

Cons
LiPo sufera de fenomenul de descarcare profunda. Daca descarci bateria peste un anumit prag , poti sa o arunci la gunoi. Exista alarme pentru asta ( care bipaie cand ai sub 3V per celula )
LiPo poate pocni cu flacara urata atunci cand: este intepata, deformata mecanic , la incarcare daca au fost intepati elementii , la scurt. In acest caz se neutralizeaza intr-o sticla de 2l taiata in jumatate , umpluta cu apa si foarte multa sare thx Andriu ( bateria se baga in solutia respectiva si se tine pana nu mai ies bule din ea 2 sapt ,dupa care se arunca la un centru autorizat de colectare de preferat).
Trebuie un smart charger ca sa nu le busesti prin incarcare ( celule debalansate care la utilizare trec sub 3v etc )

PostPosted: Sun Sep 08, 2013 8:51 pm 
ms mult mishu

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]